Διαμορφωμένος Χαρτοπολτός – Οφέλη

Γιατί προϊόντα από διαμορφωμένο χαρτοπολτό;

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες αναζητούν υλικά συσκευασίας φιλικά προς το περιβάλλον, με δυνατότητα ανακύκλωσης και ει δυνατόν ανακυκλωμένα. Υλικά τα οποία να συνδυάζουν την αειφορία με την αποτελεσματικότητα. Ο διαμορφωμένος χαρτοπολτός είναι ένα τέτοιο υλικό. Με δυνατότητα εφαρμογής σε όλους σχεδόν τους τομείς, από συσκευασίες τροφίμων έως ιατρικά αναλώσιμα και από αντικείμενα τέχνης έως είδη δευτερεύουσας συσκευασίας. 

image of a forest

Φιλικά προς το περιβάλλον

Από 100% ανακυκλωμένο χαρτί και 100% ανακυκλώσιμα. Αειφόρα, βιοδιασπώμενα και κομποστοποιήσιμα προϊόντα, για ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. 

Πολύπλοκα σχήματα

Αξιοποίηση της ευελιξίας των ινών του χαρτιού, για τη δημιουργία σύνθετων μορφών οι οποίες αγκαλιάζουν τα προς συσκευασία προϊόντα, προσφέροντας τέλεια εφαρμογή για απαράμιλλη προστασία. 

Προστασία

Η φυσική συμπιεστότητα του χαρτιού αποσβένει αποτελεσματικά τους κραδασμούς και τις δονήσεις σε κάθε βήμα της εφοδιαστικής αλυσίδας, πολύ πιο καλά από άλλα υλικά συσκευασίας (π.χ. πλαστικό, EPS).

Ανθεκτικά

Ένα στιβαρό, αλλά εύκαμπτο, υλικό κατάλληλο ακόμα και για περιβάλλοντα με υγρασία και μεγάλες θερμοκρασιακές διακυμάνσεις. Προστασία ακόμη και μετά από επανειλημμένες πτώσεις.

Διαπνοή

Ένα πορώδες υλικό που επιτρέπει στα συσκευασμένα προϊόντα να αναπνέουν. Τα τρόφιμα παραμένουν φρέσκα και η διάρκεια ζωής τους παρατείνεται φυσικά. 

Αντιστατικά

Ένα φυσικά στατικά ουδέτερο υλικό, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υλικό συσκευασίας για ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εξαρτήματα, σε μη ευαίσθητα σε ηλεκτροστατική εκκένωση (ESD) περιβάλλοντα.

why_molded_fiber

Ηχοαπορρόφηση

Ένα ηχοαπορροφητικό υλικό με απαλή και φιλική προ το χρήστη υφή. Προϊόντα διαμορφωμένου χαρτοπολτού (π.χ. αυγοθήκες) χρησιμοποιούνται ως λύσεις ηχομόνωσης εδώ και πολλά χρόνια.

Αδιαβροχότητα

Πρόσθετα στη μάζα του πολτού μπορούν να αποτρέψουν τη διαβροχή του χαρτιού από υγρά και να επιτρέψουν τη διατήρηση του σχήματος του προϊόντος χωρίς διαρροές υγρών, εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Στοίβαξη

Το καμπύλο σχήμα των προϊόντων από διαμορφωμένο χαρτοπολτό διευκολύνει τη στοίβαξη τους. Ο αυξημένος αριθμός τεμαχίων ανά παλέτα ελαχιστοποιεί το κόστος μεταφοράς και αποθήκευσης των προϊόντων.

Έτοιμα προς χρήση

Τα προϊόντα από διαμορφωμένο χαρτοπολτό συνήθως δεν απαιτούν συναρμολόγηση, ελαχιστοποιώντας έτσι το εργατικό κόστος. Ιδανικά για χρήση σε αυτοματοποιημένες γραμμές συσκευασίας. 

Εμφάνιση

Οι νέες τεχνικές παραγωγής επιτρέπουν τη δημιουργία προϊόντων υψηλών αισθητικών απαιτήσεων (π.χ. λύσεις λιανικής) με λεία υφή τα οποία τραβούν τα βλέμματα των καταναλωτών. 

Ευκολία απόρριψης

Τα προϊόντα ανακυκλώνονται εύκολα σε κάθε κοινοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού, διασφαλίζοντας χαμηλότερα κόστη απόρριψης σε χώρες όπου εφαρμόζουν τέλη υλικών συσκευασίας (π.χ. ΕΕ).