Περιβάλλον – Αειφορία

Το λένε αειφορία.
Εμείς το λέμε ευθύνη.

Με τα υλικά συσκευασίας να αποτελούν πλέον το ήμισυ των ετήσιων παγκόσμιων απορριμμάτων, οι επιλογές των εταιριών στη συσκευασία των προϊόντων τους βρίσκονται στο κέντρο της προσοχής. Η πίεση προς τις εταιρίες για προάσπιση του περιβάλλοντος αυξάνεται καθημερινά και η αναγνώριση της περιβαλλοντικής ευθύνης συχνά αποτελεί προϋπόθεση για τη διατήρηση του πελατολογίου και την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων τους.

Αειφορία σε αριθμούς

Environment Icon

Ο μέσος Έλληνας παράγει πάνω από 0,5 τόνους αστικών απορριμμάτων ετησίως  (eurostat), με λιγότερο από 20% εξ αυτών να ανακυκλώνεται επίσημα.

Environment Icon

Η εταιρία μας μέσω της ανακύκλωσης σχεδόν 2.500 τόνων εφημερίδας και χαρτονιού κάθε χρόνο συμβάλλει ενεργά στην αύξηση του ποσοστού αυτού ανακύκλωσης.

Environment Icon

Κάθε τόνος ανακυκλωμένου χαρτιού, εξοικονομεί έως και 26m3 νερού. Για την εταιρία μας αυτό μεταφράζεται σε εξοικονόμηση περισσότερων από 270 εκατομμύρια ποτηριών νερό κάθε χρόνο!

Environment Icon

Κάθε τόνος ανακτημένου χαρτιού, εξοικονομεί περίπου 4.000 kWh. Ενέργεια αρκετή να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα ενός μέσου ευρωπαϊκού νοικοκυριού. 

Environment Icon

Η ικανότητα ανακύκλωσης της εταιρίας μας αποτρέπει 6.000 m3 χωματερής. Θεωρώντας το μέσο ελληνικό σπίτι ως 300 m3, αυτό αντιστοιχεί σε με μια πολυκατοικία 20 ορόφων.

Environment Icon

Μέσω της χρήσης ανακυκλωμένου χαρτιού ως πρώτη ύλη, η Ηρακλής Συσκευασία διαφυλάσει έως και 42.500 δέντρα κάθε χρόνο, δηλαδή πάνω από 15 εκτάρια πυκνού δάσους!