Είδη χαρτοπολτού – Διαδικασία Παραγωγής

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΤΟΠΟΛΤΟ

Ποιος τύπος διαμορφωμένου χαρτοπολτού είναι κατάλληλος για το προϊόν σας?

Όλα τα προϊόντα μας είναι από 100% ανακτημένο χαρτί και για την παραγωγή τους απαιτείται κατ’ ελάχιστο ένα σετ καλουπιών παραγωγής το οποίο αποτελείται από: ένα καλούπι διαμόρφωσης (forming), ένα καλούπι πίεσης (pressing) και/ή ένα καλούπι μεταφοράς (transfer). Ο σχεδιασμός και η κατασκευή των καλουπιών γίνεται από την εταιρία για διασφαλισμένη απόδοση και ικανοποίηση του πελάτη.

Η επιφάνεια του προϊόντος που έρχεται σε επαφή με το πλέγμα του καλουπιού διαμόρφωσης ονομάζεται «επιφάνεια πλέγματος» (mesh surface). Είναι συνήθως η επιφάνεια με την υψηλότερη απαιτούμενη ακρίβεια και πάντα η πιο λεία. Η άλλη επιφάνεια ονομάζεται «ελεύθερη επιφάνεια» (free surface).

molded pulp surface types

Κατηγορίες Προϊόντων

Τα προϊόντα διαμορφωμένου χαρτοπολτού, βάσει του τρόπου ξήρανσης και των διαδικασιών μετέπειτα επεξεργασίας στις οποίες υπόκεινται,  ταξινομούνται στις ακόλουθες τρεις κατηγορίες:

ΤΡΙΑ ΕΙΔΗ ΥΦΩΝ

Κανονικά
προϊόντα(Normal)

Η προστασία συναντά
τη μεταφορά
Normal Product Texture
Προϊόντα πάχους
από 1,2mm έως 4,0mm. 

Η δημοφιλής επιλογή για τις περιπτώσεις εκείνες όπου απαιτείται προστασία και μικρές αποκλίσεις στις διαστάσεις δεν δημιουργούν πρόβλημα. Η επιφάνεια του πλέγματος είναι λεία και η ελεύθερη επιφάνεια σχετικά πιο τραχιά. Τα προϊόντα φωλιάζουν το ένα μέσα στο άλλο.

Προϊόντα
θερμής συμπίεσης(Hot-pressed)

Η προστασία συναντά
τη παρουσίαση
HotPressed Product Texture
Προϊόντα πάχους
από 1,0mm έως 2,0mm.

Η κατ’ εξοχήν επιλογή για τις περιπτώσεις εκείνες όπου απαιτείται αυξημένη αντοχή, τέλεια εφαρμογή ή/και πιο λεία ελεύθερη επιφάνεια. Ιδανική λύση για περιπτώσεις με αυξημένες αισθητικές απαιτήσεις (π.χ. συσκευασίες λιανικής). Βέλτιστη στοίβαξη προϊόντων και ελαχιστοποίηση του αποθηκευτικού χώρου.  

Προϊόντα ξήρανσης
εντός καλουπιού(Dry-in-mold)

Η προστασία συναντά
τη λεία υφή
DryIn Mold Product Texture
Προϊόντα πάχους
από 0,7mm έως 1,2mm

Η επιλογή από διαμορφωμένο χαρτοπολτό για την πιο λεία δυνατή υφή. 100% ακρίβεια διαστάσεων για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα σας. Λύση κατάλληλη για ελαφριά μόνο προϊόντα.
 

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΑΣ

Διαδικασία παραγωγής

ALL

NORMAL

HOT-PRESSED

DRY-IN

1

Συλλογή Χαρτιού

Το ανακτημένο χαρτί που χρησιμοποιούμε είναι εφημερίδα και κυματοειδές χαρτόνι και προέρχεται κατά βάση από τοπικούς προμηθευτές με στόχο τη στήριξη των τοπικών κοινοτήτων.

NORMAL
HOT-PRESSED
DRY-IN

2

Δημιουργία Πολτού

Το χαρτί προς ανακύκλωση τοποθετείται στον πολτοποιητή (μίξερ) μαζί με μία μεγάλη ποσότητα νερού προκειμένου αυτό να διασπαστεί σε ίνες. Η εταιρία τηρεί ένα κλειστό κύκλωμα διαχείρισης νερού για εξοικονόμηση ενέργειας και διαφύλαξη των υδάτινων πόρων. Ο χαρτοπολτός καθαρίζεται από ακαθαρσίες και τροφοδοτείται στη δεξαμενή πολτού της γραμμής παραγωγής.

NORMAL
HOT-PRESSED
DRY-IN

3

Διαμόρφωση Προϊόντος

Το καλούπι διαμόρφωσης βυθίζεται στη δεξαμενή πολτού και μέσω της εφαρμογής κενού, το προϊόν σχηματίζεται στο πλέγμα του καλουπιού. Το καλούπι απομακρύνεται από τη δεξαμενή πολτού, ενώ συνεχίζει να εφαρμόζεται σε αυτό κενό, δίνοντας έτσι επιπλέον χρόνο αποστράγγισης του νερού από το προϊόν.

NORMAL
HOT-PRESSED
DRY-IN

4

Μεταφορά Προϊόντος

Το προϊόν μεταφέρεται στο καλούπι πίεσης και/ή μεταφοράς, για περαιτέρω αφαίρεση νερού και καλύτερη διαμόρφωση των επιφανειών.

NORMAL
HOT-PRESSED
DRY-IN

5a

Στέγνωμα

Το προϊόν εναποτίθενται στην ταινία ξηραντήριου. Οι παράμετροι ξήρανσης (π.χ. θερμοκρασία, ροή αέρα) παρακολουθούνται και ελέγχονται προσεκτικά. 

NORMAL
HOT-PRESSED

5b

Στέγνωμα σε καλούπι

Τα προϊόντα στεγνώνουν με ζεστό αέρα υπό πίεση. Η διαδικασία ξήρανσης είναι αυτόματη, με τη θερμοκρασία και τη ροή του αέρα να παρακολουθούνται και να ελέγχονται προσεκτικά.

DRY-IN

6

Θερμή Συμπίεση

Μόλις τα προϊόντα στεγνώσουν επαρκώς, «σιδερώνονται» με τη χρήση ενός σετ ζεστών καλουπιών για τη μέγιστη διαστασιολογική ακρίβεια. Ένα πιο πυκνό και λείο προϊόν δημιουργείται. Σε αυτό το βήμα μπορούν να αποτυπωθούν λογότυπα, σχήματα και κείμενα στο προϊόν.

HOT-PRESSED

7

Τελικός έλεγχος

Ο τελικός έλεγχος πραγματοποιείται και τα προϊόντα συσκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές συσκευασίας τους.

NORMAL
HOT-PRESSED
DRY-IN

Όλα τα απορριπτόμενα προϊόντα επιστρέφουν στον πολτοποιητή. Τίποτα δεν πετιέται.